Szukaj
  • Szkoła na Widelcu

Zupa krem z zielonego groszku na mleku kokosowym

6 porcji


Składniki:

  • 450g mrożonego zielonego groszku

  • 250 ml bulionu warzywnego lub wody

  • 250 ml mleka kokosowego dobrej jakości

  • 4 g różowej soli himalajskiej

  • 3 łyżeczki płatków drożdżowych

  • świeżo mielony pieprz do smaku


Sposób przygotowania:


Do garnka wlewamy bulion lub wodę i zagotowujemy. Dodajemy mrożony groszek i gotujemy 4-6 minut aż zmięknie. Dodajemy mleko kokosowe, sól, płatki drożdżowe i doprowadzamy do wrzenia. Przelewamy zupę do blendera kielichowego, miksujemy na gładki krem. W razie potrzeby doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Jeśli wolicie ostre zupy możecie dodać również odrobinę płatków chilli. Podajemy z pestkami dyni lub słonecznika.





20 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie