Szukaj
  • Szkoła na Widelcu

Serek kanapkowy z pieczonym czosnkiem

8 porcji


Składniki:

  • 300 g sera ricotta

  • 150 g jogurtu greckiego

  • 2 główki czosnku

  • 2 łyżki oliwy

  • Sok z cytryny do smaku

  • Sól i pieprz do smaku


Sposób przygotowania:

Główki czosnku pieczemy w całości w 180 °C przez 20-30 min, aż będą miękkie. Po ostudzeniu, rozcinamy główkę w poprzek na pół i wyciskamy dokładnie czosnkową pastę. Łączymy ją z serem ricotta, jogurtem i oliwą. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.


Twarożek podajemy na razowym pieczywie, posypany świeżą bazylią, zawsze w towarzystwie ulubionych warzyw.




28 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie