top of page

Kakaowy mus z awokado i banana z mieszanką orzeszków

  • Zdjęcie autora: Szkoła na Widelcu
    Szkoła na Widelcu
  • 1 lut 2022
  • 1 minut(y) czytania

3 porcje


Składniki:

  • 1 awokado

  • 2 banany

  • ½ łyżki miodu

  • 6 łyżek mleka kokosowego

  • 3 – 4 łyżeczki karobu lub gorzkiego kakao

  • garść mieszanki bakaliowej

  • garść świeżych owoców sezonowych


Sposób przygotowania:


Awokado kroimy na pół wokół pestki, ruchem „twista” otwieramy. Pestkę wybieramy, nabijając na nią nóż. Miąższ awokado ściągamy o rant szklanki o cienkim brzegu. Razem z bananami, miodem, mlekiem kokosowym i karobem umieszczamy w kielichu blendera. Miksujemy na gładką masę.


Przekładamy do miseczek, obsypujemy mieszanką bakalii oraz sezonowymi owocami.




Komentarze

Nie można załadować komentarzy
Wygląda na to, że wystąpił problem techniczny. Spróbuj ponownie połączyć lub odświeżyć stronę.
Post: Blog2_Post

©2021 by Fundacja Szkoła na Widelcu. Stworzone przy pomocy Wix.com

bottom of page