Trufle bakaliowe

Array ( [ID] => 3972 [id] => 3972 [title] => Trufle bakaliowe [filename] => Trufle-bakaliowe-1.pdf [url] => https://www.szkolanawidelcu.pl/wp-content/uploads/Trufle-bakaliowe-1.pdf [alt] => [author] => 5 [description] => [caption] => [name] => trufle-bakaliowe-3 [date] => 2020-03-05 12:15:17 [modified] => 2020-03-05 12:15:17 [mime_type] => application/pdf [type] => application [icon] => https://www.szkolanawidelcu.pl/wp-includes/images/media/document.png )




(ok. 30 sztuk)

 

Składniki:

  • 1 szklanka rodzynek
  • 1/4 szklanki orzechów włoskich
  • 1/4 szklanki nasion słonecznika
  • 1/4 szklanki obranych orzechów laskowych
  • 1 szklanka suszonych daktyli
  • szczypta kardamonu i cynamonu lub przyprawy do piernika (bez cukru)

Do obtaczania trufli:

  • wiórki kokosowe/ sezam/płatki migdałowe

 

Sposób przygotowania:

Rodzynki, orzechy, daktyle i nasiona słonecznika zalewamy wodą i moczymy kilka godzin. Następnie odlewamy płyn, a namoczone składniki miksujemy blenderem na gładką masę. Z powstałej masy lepimy małe kuleczki (świetnie radzą sobie z tym zadaniem dzieci), które obtaczamy wg uznania w płatkach migdałowych, prażonym sezamie lub wiórkach kokosowych. Trufle dobrze jest schłodzić przed podaniem.

 

 

 

 

POBIERZ

newsletter grzegorz lapanowski

Newsletter

Szkoła na widelcu

Zapisz się do naszego newslettera. Bądź na bieżąco i otrzymuj powiadomienia o naszych projektach, szkoleniach i najnowszych przepisach.

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). RODO obowiązywać będzie w identycznym zakresie we wszystkich krajach Unii Europejskiej, a więc także w Polsce. W celu poprawienia jakości usług korzystamy z plików cookies. Możesz w każdej chwili zmienić ustawienia prywatności w przeglądarce. Zachęcamy do zapoznania się z nową polityką prywatności i polityką cookies Fundacji Szkoła na widelcu.
Zamknij