SAŁATKA TABULLEH Z SELEREM NACIOWYM

Array ( [ID] => 3960 [id] => 3960 [title] => sałatka tabulleh [filename] => sałatka-tabulleh-1.pdf [url] => https://www.szkolanawidelcu.pl/wp-content/uploads/sałatka-tabulleh-1.pdf [alt] => [author] => 5 [description] => [caption] => [name] => salatka-tabulleh-3 [date] => 2020-03-04 14:12:56 [modified] => 2020-03-04 14:12:56 [mime_type] => application/pdf [type] => application [icon] => https://www.szkolanawidelcu.pl/wp-includes/images/media/document.png )




(8 porcji)

 

Składniki:

  • 100 g kaszy bulgur
  • 3 laski selera naciowego
  • 50 g suszonych pomidorów
  • 100 g ciecierzycy w zalewie
  • 1 pęczek pietruszki
  • 4 łyżki oleju z pomidorów
  • Sok z połowy cytryny
  • Sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kaszę bulgur gotujemy w 400 ml wody przez ok 15 minut. Odcedzamy, odstawiamy do ostygnięcia. Seler naciowy kroimy na jak najcieńsze plasterki, pomidory odsączamy z oleju i również kroimy na plasterki. Ciecierzycę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy z ostudzoną kaszą. Dodajemy drobno posiekaną pietruszkę, olej z pomidorów, sok z cytryny oraz doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny aby smaki się połączyły.

 

 

 

 

POBIERZ

newsletter grzegorz lapanowski

Newsletter

Szkoła na widelcu

Zapisz się do naszego newslettera. Bądź na bieżąco i otrzymuj powiadomienia o naszych projektach, szkoleniach i najnowszych przepisach.

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). RODO obowiązywać będzie w identycznym zakresie we wszystkich krajach Unii Europejskiej, a więc także w Polsce. W celu poprawienia jakości usług korzystamy z plików cookies. Możesz w każdej chwili zmienić ustawienia prywatności w przeglądarce. Zachęcamy do zapoznania się z nową polityką prywatności i polityką cookies Fundacji Szkoła na widelcu.
Zamknij