Pieczony brokuł

Array ( [ID] => 3995 [id] => 3995 [title] => Pieczony brokuł [filename] => Pieczony-brokuł.pdf [url] => https://www.szkolanawidelcu.pl/wp-content/uploads/Pieczony-brokuł.pdf [alt] => [author] => 5 [description] => [caption] => [name] => pieczony-brokul-2 [date] => 2020-03-12 13:14:28 [modified] => 2020-03-12 13:14:28 [mime_type] => application/pdf [type] => application [icon] => https://www.szkolanawidelcu.pl/wp-includes/images/media/document.png )




(3 porcje)

 

Składniki:

  • 1 opakowanie brokuła lub 1 szt. świeżego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 ząbki czosnku, pokrojone w cieniutkie plasterki
  • 1 łyżeczka soli morskiej lub płatków soli
  • 1/2 łyżeczki płatków chilli
  • ósemki cytryny do podania

 

Sposób przygotowania:

Mrożony brokuł blanszujemy przez 5-10 s w gorącej wodzie, przecedzamy przez sitko, przelewamy zimną wodą a następnie ręcznikiem papierowym odciskamy z nadmiaru wody.

Wrzucamy do miski, mieszamy z oliwą, czosnkiem, chilli, przyprawami. Wykładamy na blachę do pieczenia. pieczemy od 10 do 20 minut 180 st. C.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POBIERZ

newsletter grzegorz lapanowski

Newsletter

Szkoła na widelcu

Zapisz się do naszego newslettera. Bądź na bieżąco i otrzymuj powiadomienia o naszych projektach, szkoleniach i najnowszych przepisach.

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). RODO obowiązywać będzie w identycznym zakresie we wszystkich krajach Unii Europejskiej, a więc także w Polsce. W celu poprawienia jakości usług korzystamy z plików cookies. Możesz w każdej chwili zmienić ustawienia prywatności w przeglądarce. Zachęcamy do zapoznania się z nową polityką prywatności i polityką cookies Fundacji Szkoła na widelcu.
Zamknij