Pasta z makreli

Array ( [ID] => 4133 [id] => 4133 [title] => Pasta z makreli [filename] => Pasta-z-makreli.pdf [filesize] => 335552 [url] => https://www.szkolanawidelcu.pl/wp-content/uploads/Pasta-z-makreli.pdf [link] => https://www.szkolanawidelcu.pl/recipe/pasta-z-makreli/attachment/pasta-z-makreli/ [alt] => [author] => 5 [description] => [caption] => [name] => pasta-z-makreli [status] => inherit [uploaded_to] => 4129 [date] => 2020-03-18 12:12:21 [modified] => 2020-03-18 12:12:21 [menu_order] => 0 [mime_type] => application/pdf [type] => application [subtype] => pdf [icon] => https://www.szkolanawidelcu.pl/wp-includes/images/media/document.png )




(ok. 20 porcji)

 

Składniki:

  • 2 makrele wędzone z certyfikatem MSC
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 ogórka świeżego
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • 20 kromek chleba  razowego
  • pieprz

 

Sposób przygotowania

Makrelę dokładnie obierz ze skóry i ości. Wrzuć do miski, dodaj majonez i pieprz. Wszystko dokładnie zmiksuj na jednolitą masę. Dodaj posiekaną pietruszkę, oraz pokrojoną w kosteczkę cebulę i ogórka. Rozsmaruj na kanapkach i posyp szczypiorkiem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POBIERZ

newsletter grzegorz lapanowski

Newsletter

Szkoła na widelcu

Zapisz się do naszego newslettera. Bądź na bieżąco i otrzymuj powiadomienia o naszych projektach, szkoleniach i najnowszych przepisach.

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). RODO obowiązywać będzie w identycznym zakresie we wszystkich krajach Unii Europejskiej, a więc także w Polsce. W celu poprawienia jakości usług korzystamy z plików cookies. Możesz w każdej chwili zmienić ustawienia prywatności w przeglądarce. Zachęcamy do zapoznania się z nową polityką prywatności i polityką cookies Fundacji Szkoła na widelcu.
Zamknij