Owoce pod kruszonką

Array ( [ID] => 4007 [id] => 4007 [title] => Owoce pod kruszonką [filename] => Owoce-pod-kruszonką-1.pdf [url] => https://www.szkolanawidelcu.pl/wp-content/uploads/Owoce-pod-kruszonką-1.pdf [alt] => [author] => 5 [description] => [caption] => [name] => owoce-pod-kruszonka-2 [date] => 2020-03-16 10:02:26 [modified] => 2020-03-16 10:02:26 [mime_type] => application/pdf [type] => application [icon] => https://www.szkolanawidelcu.pl/wp-includes/images/media/document.png )




(8 porcji)

 

Składniki:

  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki zimnego masła lub oleju kokosowego
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli
  • 2 jabłka (lub gruszki)
  • 1 opakowanie mrożonych owoców (czarna porzeczka/truskawka/malina lub mix)

 

Sposób przygotowania:

Formę posmaruj odrobiną masła lub oleju. Jabłka umyj i pokrój na ósemki, dodaj mrożone owoce i wsyp je do naczynia.
Płatki owsiane wymieszaj z cukrem, masłem, cynamonem i szczyptą soli na kruszonkę. Można to zrobić w przystawce blendera, płatki się pokruszą a wszystko połączy. Kruszonkę przesyp równomiernie na owoce. Całość zapiekaj około 30 minut w temperaturze 180 stopni, aż kruszonka będzie złocista. Lekko przestudź, ale podawaj ciepłe z kleksem jogurtu naturalnego i ulubionymi ziołami (melisą, miętą).

Deser ten możesz również przygotować w naczyniu żaroodpornym lub w małych kokilkach.

 

 

 

 

 

POBIERZ

newsletter grzegorz lapanowski

Newsletter

Szkoła na widelcu

Zapisz się do naszego newslettera. Bądź na bieżąco i otrzymuj powiadomienia o naszych projektach, szkoleniach i najnowszych przepisach.

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). RODO obowiązywać będzie w identycznym zakresie we wszystkich krajach Unii Europejskiej, a więc także w Polsce. W celu poprawienia jakości usług korzystamy z plików cookies. Możesz w każdej chwili zmienić ustawienia prywatności w przeglądarce. Zachęcamy do zapoznania się z nową polityką prywatności i polityką cookies Fundacji Szkoła na widelcu.
Zamknij