Nocna owsianka (śniadanie ekspresowe)

Array ( [ID] => 3952 [id] => 3952 [title] => Nocna owsianka (śniadanie ekspresowe) [filename] => Nocna-owsianka-śniadanie-ekspresowe-1.pdf [url] => https://www.szkolanawidelcu.pl/wp-content/uploads/Nocna-owsianka-śniadanie-ekspresowe-1.pdf [alt] => [author] => 5 [description] => [caption] => [name] => nocna-owsianka-sniadanie-ekspresowe-2 [date] => 2020-03-04 13:20:50 [modified] => 2020-03-04 13:20:50 [mime_type] => application/pdf [type] => application [icon] => https://www.szkolanawidelcu.pl/wp-includes/images/media/document.png )




(2 porcje)

 

Składniki:

  • 8 czubatych łyżek płatków owsianych
  • 2-3 pokrojone daktyle
  • 2 łyżki nasion chia
  • około 200 ml płynu: wody, napoju roślinnego, mleka (musi być tyle by zakryło płatki)

 

Sposób przygotowania:

Przygotowujemy słoik lub inne naczynie które można szczelnie zamknąć. Wszystkie składniki wrzucamy i mieszamy w pojemniku wieczorem. Miksturę wkładamy na całą noc do lodówki, a rano przekładamy ją do miseczek i jemy z dodatkiem owoców na zimno lub lekko podgrzewamy (dosłownie 2 minuty) i dorzucamy mrożone maliny. Podczas podgrzewania można dodać ewentualnie więcej płynu, do uzyskania ulubionej konsystencji.

 

 

 

 

 

POBIERZ

newsletter grzegorz lapanowski

Newsletter

Szkoła na widelcu

Zapisz się do naszego newslettera. Bądź na bieżąco i otrzymuj powiadomienia o naszych projektach, szkoleniach i najnowszych przepisach.

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). RODO obowiązywać będzie w identycznym zakresie we wszystkich krajach Unii Europejskiej, a więc także w Polsce. W celu poprawienia jakości usług korzystamy z plików cookies. Możesz w każdej chwili zmienić ustawienia prywatności w przeglądarce. Zachęcamy do zapoznania się z nową polityką prywatności i polityką cookies Fundacji Szkoła na widelcu.
Zamknij