Muffiny z fasoli

Array ( [ID] => 4126 [id] => 4126 [title] => Muffiny z fasoli [filename] => Muffiny-z-fasoli.pdf [filesize] => 360702 [url] => https://www.szkolanawidelcu.pl/wp-content/uploads/Muffiny-z-fasoli.pdf [link] => https://www.szkolanawidelcu.pl/recipe/muffiny-z-fasoli/attachment/muffiny-z-fasoli-2/ [alt] => [author] => 5 [description] => [caption] => [name] => muffiny-z-fasoli-2 [status] => inherit [uploaded_to] => 4122 [date] => 2020-03-18 11:01:08 [modified] => 2020-03-18 11:01:08 [menu_order] => 0 [mime_type] => application/pdf [type] => application [subtype] => pdf [icon] => https://www.szkolanawidelcu.pl/wp-includes/images/media/document.png )




(12 porcji)

 

Składniki:

  • 2 puszki fasoli czerwonej
  • 4 łyżki chia i 1 1/3 szklanki wody (odstawić do namoczenia na 15min)
  • 1 łyżka mąki
  • 3 łyżki kakao
  • szczypta soli
  • 3 dojrzałe banany
  • 4 łyżki syropu z agawy lub innego słodzika
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Zblendować wszystko na jednolitą masę i wrzucić co pieca nagrzanego na 180 °C. Po 20 minutach wyciągnąć, dodać ulubione dodatki, np. owoce. Babeczki posypać można pudrem z liofilizowanych owoców.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POBIERZ

newsletter grzegorz lapanowski

Newsletter

Szkoła na widelcu

Zapisz się do naszego newslettera. Bądź na bieżąco i otrzymuj powiadomienia o naszych projektach, szkoleniach i najnowszych przepisach.

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). RODO obowiązywać będzie w identycznym zakresie we wszystkich krajach Unii Europejskiej, a więc także w Polsce. W celu poprawienia jakości usług korzystamy z plików cookies. Możesz w każdej chwili zmienić ustawienia prywatności w przeglądarce. Zachęcamy do zapoznania się z nową polityką prywatności i polityką cookies Fundacji Szkoła na widelcu.
Zamknij