Kokosowe kakao

Array ( [ID] => 3964 [id] => 3964 [title] => Kokosowe kakao [filename] => Kokosowe-kakao-1.pdf [filesize] => 345640 [url] => https://www.szkolanawidelcu.pl/wp-content/uploads/Kokosowe-kakao-1.pdf [link] => https://www.szkolanawidelcu.pl/recipe/kokosowe-kakao/attachment/kokosowe-kakao-3/ [alt] => [author] => 5 [description] => [caption] => [name] => kokosowe-kakao-3 [status] => inherit [uploaded_to] => 3873 [date] => 2020-03-04 14:37:42 [modified] => 2020-03-04 14:37:42 [menu_order] => 0 [mime_type] => application/pdf [type] => application [subtype] => pdf [icon] => https://www.szkolanawidelcu.pl/wp-includes/images/media/document.png )




(4 porcje)

 

Składniki:

  • 0,5 litra mleka krowiego 2%
  • 0,5 litra mleka kokosowego
  • 4 łyżki prawdziwego kakao
  • 2 łyżki miodu

 

Sposób przygotowania:

Mleko kokosowe wlewamy do dużego garnuszka i doprowadzamy do wrzenia. Mleko krowie wlewamy do miseczki i wrzucamy kakao. Dokładnie mieszamy miksturę za pomocą rózgi i całość wlewamy do gotującego się mleka. Wszystko doprowadzamy do wrzenia. Kiedy przestygnie – dodajemy miód i mieszamy. Rozlewamy do kubeczków.

 

 

 

 

POBIERZ

newsletter grzegorz lapanowski

Newsletter

Szkoła na widelcu

Zapisz się do naszego newslettera. Bądź na bieżąco i otrzymuj powiadomienia o naszych projektach, szkoleniach i najnowszych przepisach.

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). RODO obowiązywać będzie w identycznym zakresie we wszystkich krajach Unii Europejskiej, a więc także w Polsce. W celu poprawienia jakości usług korzystamy z plików cookies. Możesz w każdej chwili zmienić ustawienia prywatności w przeglądarce. Zachęcamy do zapoznania się z nową polityką prywatności i polityką cookies Fundacji Szkoła na widelcu.
Zamknij