Cieciorella

Array ( [ID] => 4180 [id] => 4180 [title] => Cieciorella [filename] => Cieciorella.pdf [url] => https://www.szkolanawidelcu.pl/wp-content/uploads/Cieciorella.pdf [alt] => [author] => 5 [description] => [caption] => [name] => cieciorella-3 [date] => 2020-03-20 10:24:17 [modified] => 2020-03-20 10:24:17 [mime_type] => application/pdf [type] => application [icon] => https://www.szkolanawidelcu.pl/wp-includes/images/media/document.png )




(10 porcji po 55g)

 

Składniki:

  • 1 puszka ciecierzycy (odsączonej z zalewy)
  • 3 łyżki masła orzechowego 100%
  • 3 łyżki kakao
  • 100 daktyli
  • 100ml mleka roślinnego

 

Sposób przygotowania

Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na 5-10 minut. Cieciorkę odsącz, przepłucz i wrzuć do kielicha blendera razem z kakao, masłem orzechowym  i namoczonymi daktylami. W zależności od konsystencji dolej mleko roślinne, tak – aby cieciorella miała konsystencję gęstego, aksamitnego kremu.

 

 

 

 

 

 

 

 

POBIERZ

newsletter grzegorz lapanowski

Newsletter

Szkoła na widelcu

Zapisz się do naszego newslettera. Bądź na bieżąco i otrzymuj powiadomienia o naszych projektach, szkoleniach i najnowszych przepisach.

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). RODO obowiązywać będzie w identycznym zakresie we wszystkich krajach Unii Europejskiej, a więc także w Polsce. W celu poprawienia jakości usług korzystamy z plików cookies. Możesz w każdej chwili zmienić ustawienia prywatności w przeglądarce. Zachęcamy do zapoznania się z nową polityką prywatności i polityką cookies Fundacji Szkoła na widelcu.
Zamknij