Szukaj
  • Szkoła na Widelcu

Kakaowy mus z awokado i banana z mieszanką orzeszków

3 porcje


Składniki:

  • 1 awokado

  • 2 banany

  • ½ łyżki miodu

  • 6 łyżek mleka kokosowego

  • 3 – 4 łyżeczki karobu lub gorzkiego kakao

  • garść mieszanki bakaliowej

  • garść świeżych owoców sezonowych


Sposób przygotowania:


Awokado kroimy na pół wokół pestki, ruchem „twista” otwieramy. Pestkę wybieramy, nabijając na nią nóż. Miąższ awokado ściągamy o rant szklanki o cienkim brzegu. Razem z bananami, miodem, mlekiem kokosowym i karobem umieszczamy w kielichu blendera. Miksujemy na gładką masę.


Przekładamy do miseczek, obsypujemy mieszanką bakalii oraz sezonowymi owocami.




23 wyświetlenia0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie