Słodka odsłona fasoli w towarzystwie kokosa. Idealna alternatywa dla sklepowych pralin.
10 porcji
Składniki:
1 puszkę białej fasoli
3 łyżki mleka krowiego lub roślinnego
1,5 szklanki wiórków kokosowych
1 łyżka miodu
wiórki do obtoczenia
30 migdałów (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
Fasolę odsączamy z zalewy i wrzucamy ją do blendera razem z wiórkami, miodem i mlekiem (wiórki można sprażyć na suchej patelni - są wtedy bardziej charakterne w smaku, lub zrobić ekspresowe i delikatniejsze bez prażenia)
Po zblendowaniu formujemy je w kulki i do środka wkładamy po jednym migdałku (to taka niespodzianka) i próbujemy obtoczyć w wiórkach.
![](https://static.wixstatic.com/media/29a416_4640a8c60432477eb40e53ec30ce1e5f~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_220,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/29a416_4640a8c60432477eb40e53ec30ce1e5f~mv2.jpg)