SZKOŁA NA WIDELCU

Informacje o naszej fundacji

Czy mamy wpływ na to, co jedzą nasze dzieci? Jak sprawić by chciały zjeść w szkole zdrowe drugie śniadanie? I czy maluchy w ogóle powinny pomagać w kuchni? Nad rozwianiem takich wątpliwości i promowaniem idei zdrowego odżywiania wśród dzieci pracujemy każdego dnia!

Pomysł na założenie fundacji zrodził się w 2012 roku jako odpowiedź na rosnącą potrzebę edukacji kulinarnej dzieci i młodzieży. Od tej pory działamy na rzecz poprawy jakości żywienia dzieci w szkołach i przedszkolach, uczymy jak jeść zdrowo, ale również smacznie. Tworzymy i realizujemy programy edukacyjno-kulinarne dla dzieci, rodziców, nauczycieli i pracowników stołówek, bazujące na połączeniu zajęć teoretycznych i praktycznych. Podczas naszych warsztatów kulinarnych dzieci nie tylko gotują, ale poszerzają swoją wiedzę – uczą się skąd pochodzą produkty, jak się je uprawia lub wytwarza. Dodatkowo ćwiczą umiejętność pracy zespołowej i zachowania przy stole.





ZESPÓŁ

Zespół Fundacji tworzy grupa ekspertów kulinarnych, dietetyków, wolontariuszy.

Wszystkich nas łączy miłość do gotowania, entuzjazm do pracy i chęć zmiany nawyków żywieniowych Polaków. Założycielem i Prezesem Fundacji Szkoła na Widelcu jest Grzegorz Łapanowski. Funkcję dyrektora Fundacji pełni Agata Gawska. Nadzór nad merytoryką działań oraz PR sprawuje Katarzyna Pieczyńska. Kasia Woźnicka koordynuje, między innymi, realizację ogólnopolskiego programu dla szkół "Dobrze Jemy ze Szkołą na Widelcu". Od ponad roku w Fundacji pracują również Patrycja Pietraszek i Agnieszka Zawadzka, które piszą dla was artykuły, liczą wartości odżywcze i prawie każdego dnia wyruszają z misją edukacji żywieniowo-kulinarnej do polskich szkół i przedszkoli.

Grzegorz

Łapanowski

Pomysłodawca i założyciel Fundacji

Agata

Gawska

Dyrektor Fundacji

Katarzyna

Pieczyńska

Dietetyczka i Project Manager

Katarzyna

Woźnicka

Specjalista ds. żywienia człowieka i project Manager

Patrycja

Pietraszek

Dietetyczka

Urszula

Somow

Dietetyczka; Ambasadorka Fundacji

Magdalena

Łapanowska

technolog żywności, Ambasadorka Fundacji

newsletter grzegorz lapanowski

Newsletter

Szkoła na widelcu

Zapisz się do naszego newslettera. Bądź na bieżąco i otrzymuj powiadomienia o naszych projektach, szkoleniach i najnowszych przepisach.

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). RODO obowiązywać będzie w identycznym zakresie we wszystkich krajach Unii Europejskiej, a więc także w Polsce. W celu poprawienia jakości usług korzystamy z plików cookies. Możesz w każdej chwili zmienić ustawienia prywatności w przeglądarce. Zachęcamy do zapoznania się z nową polityką prywatności i polityką cookies Fundacji Szkoła na widelcu.
Zamknij