Podsumowanie 2020 roku



Ten rok był inny niż wszystkie. Nikt nie spodziewał się tego, że świat tak bardzo się zmieni! Ciężko powiedzieć, że był najlepszym rokiem, ale nie spisaliśmy też go na straty i nie próżnowaliśmy!

W tym mijającym roku zmieniliśmy branding programu Dobrze Jemy ze Szkołą na Widelcu, zmodyfikowaliśmy stronę www, a także zrekrutowaliśmy do IV edycji programu 1450 szkół i przedszkoli.

Wciąż możecie dołączyć.

 

ZAPISZ SZKOŁĘ LUB PRZEDSZKOLE DO PROGRAMU

 

….ale na tym nie koniec.

 

Udało nam się ponadto:

 

1.Zrealizować dwie pierwsze edycje stacjonarnych szkoleń Edukacja Kulinarna w praktyce, w których udział wzięło 30 osób.

 

2. Napisać książkę dla marki Tefal z ponad 40 przepisami na pyszne oraz dobre dla planety dania dla całej rodziny „Zrób więcej marnuj mniej”

 

3. Wydać e-booka Strączkujemy.

 

E-BOOK STRĄCZKUJEMY

 

4. Wydać e-booka „Dobrze Jemy w szkole i pracy”.

 

E-BOOK DOBRZE JEMY W SZKOLE I PRACY

 

 

 

5. Wprowadzić zmiany w Zarządzie, w którym w funkcji Prezesa Grzegorza Łapanowskiego zastąpiła Agata Gawska.

 

6. Przygotować nowy scenariusz lekcji dotyczący mądrych zakupów. 

 

 

7. Dostarczyć ponad 450 paczek w ramach akcji Paczka Dobra do najbardziej potrzebujących rodzin w pierwszej fali pandemii koronawirusa.

 

 

 

8. Wdrożyć do Polski międzynarodowy projekt edukacyjny realizowany w ramach konsorcjum Europejskiego Instytutu Innowacji i Technologii (EIT) o nazwie „Jedz zdrowo, żeby być zdrowym” 

 

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ O PROGRAMIE

 

9. Przeprowadzić 5 szkoleń dla personelu szkolnych i przedszkolnych stołówek.

 

10. Zorganizować logistycznie strefę kulinarną V Narodowego Kongresu Żywieniowego.

 

11. Rozpocząć fascynująca przygodę z nagraniami live w Internecie. Do tej pory udało nam się zrealizować 12 rozmów ze specjalistami związanymi z żywieniem dzieci i młodzieży, które znajdziecie TUTAJ 

 

12. Rozpocząć cykl zamkniętych webinarów dedykowanych dla nauczycieli Dobrze Jemy (które oglądało ponad 300 osób), którzy w całej Polsce starają się wdrażać edukację żywieniowo-kulinarną do szkolnych realiów.

 

 

A najważniejsze w mijającym roku było to, że wieloletnie przyjaźnie przetrwały próbę tego trudnego czasu, a nasze nowe przyjaźnie dały nam radość i inspirację!

newsletter grzegorz lapanowski

Newsletter

Szkoła na widelcu

Zapisz się do naszego newslettera. Bądź na bieżąco i otrzymuj powiadomienia o naszych projektach, szkoleniach i najnowszych przepisach.

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). RODO obowiązywać będzie w identycznym zakresie we wszystkich krajach Unii Europejskiej, a więc także w Polsce. W celu poprawienia jakości usług korzystamy z plików cookies. Możesz w każdej chwili zmienić ustawienia prywatności w przeglądarce. Zachęcamy do zapoznania się z nową polityką prywatności i polityką cookies Fundacji Szkoła na widelcu.
Zamknij