Zupa z zielonego groszku na mleku kokosowym





 

6 porcji

 

Składniki

450g mrożonego zielonego groszku

250 ml bulionu warzywnego lub wody

250 ml mleka kokosowego dobrej jakości

4 g różowej soli himalajskiej

3 łyżeczki płatków drożdżowych

Świeżo mielony pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy bulion lub wodę i zagotowujemy. Dodajemy mrożony groszek i gotujemy 4-6 minut aż zmięknie. Dodajemy mleko kokosowe, sól, płatki drożdżowe i doprowadzamy do wrzenia. Przelewamy zupę do blendera kielichowego, miksujemy na gładki krem. W razie potrzeby doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Jeśli wolicie ostre zupy możecie dodać również odrobinę płatków chilli. Podajemy z pestkami dyni lub słonecznika.

 

 

 

 

 

POBIERZ

newsletter grzegorz lapanowski

Newsletter

Szkoła na widelcu

Zapisz się do naszego newslettera. Bądź na bieżąco i otrzymuj powiadomienia o naszych projektach, szkoleniach i najnowszych przepisach.

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). RODO obowiązywać będzie w identycznym zakresie we wszystkich krajach Unii Europejskiej, a więc także w Polsce. W celu poprawienia jakości usług korzystamy z plików cookies. Możesz w każdej chwili zmienić ustawienia prywatności w przeglądarce. Zachęcamy do zapoznania się z nową polityką prywatności i polityką cookies Fundacji Szkoła na widelcu.
Zamknij