Rozgrzewająca zupa curry z kalafiorem





4 porcje

 

Składniki

1 opakowanie mieszanki warzyw Hortex zupa kalafiorowa

2 średnie cebule

1,5 łyżki oliwy

3 łyżeczki przyprawy curry

600 ml bulionu warzywnego

1/4 szklanki mleka kokosowego

Szczypta płatków chilli

Sól i pieprz do smaku

 

 

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w piórka, i podsmażamy w garnku z głębokim dnem na odrobinie oliwy do uzyskania złotego koloru. Dodajemy przyprawę curry i smażymy jeszcze pół minuty. Dodajemy mieszankę warzyw, zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu przez 15-20 minut. Dodajemy odrobinę płatków chilli, mleko kokosowe i doprowadzamy do wrzenia. Przelewamy zupę do blendera kielichowego i miksujemy na jednolity krem. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Podajemy z pestkami dyni lub słonecznika lub chipsami z jarmużu.

 

 

 

 

 

 

 

POBIERZ

newsletter grzegorz lapanowski

Newsletter

Szkoła na widelcu

Zapisz się do naszego newslettera. Bądź na bieżąco i otrzymuj powiadomienia o naszych projektach, szkoleniach i najnowszych przepisach.

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). RODO obowiązywać będzie w identycznym zakresie we wszystkich krajach Unii Europejskiej, a więc także w Polsce. W celu poprawienia jakości usług korzystamy z plików cookies. Możesz w każdej chwili zmienić ustawienia prywatności w przeglądarce. Zachęcamy do zapoznania się z nową polityką prywatności i polityką cookies Fundacji Szkoła na widelcu.
Zamknij