Sałatka z fasolką szparagową, szpinakiem i suszonymi pomidorami





 

4 porcje

 

Składniki

100 g suchej kaszy kuskus

300 ml gorącej wody

6 suszonych pomidorów

2 łyżki oleju ze słoika z suszonymi pomidorami

100 g zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona)

50 g szpinaku

2 ząbki czosnku

Po 1/2 łyżeczki kurkumy, słodkiej papryki w proszku, ostrej papryki w proszku

80 g sera feta

 

Sposób przygotowania

Fasolkę wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy około 2-3 minuty. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą aby nie straciła koloru. Kaszę kuskus wsypujemy do miski, zalewamy szklanką gorącej wody i przykrywamy aby napęczniała. Na patelni podsmażamy na 1 łyżce oleju z pomidorów szpinak z posiekanym lub przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, kaszę, przyprawy oraz fasolkę. Na sam koniec dodajemy pokrojony w kostkę ser feta. Doprawiamy do smaku oliwą, pieprzem i solą. Podajemy na ciepło lub na zimno.

 

 

 

 

 

POBIERZ

newsletter grzegorz lapanowski

Newsletter

Szkoła na widelcu

Zapisz się do naszego newslettera. Bądź na bieżąco i otrzymuj powiadomienia o naszych projektach, szkoleniach i najnowszych przepisach.

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). RODO obowiązywać będzie w identycznym zakresie we wszystkich krajach Unii Europejskiej, a więc także w Polsce. W celu poprawienia jakości usług korzystamy z plików cookies. Możesz w każdej chwili zmienić ustawienia prywatności w przeglądarce. Zachęcamy do zapoznania się z nową polityką prywatności i polityką cookies Fundacji Szkoła na widelcu.
Zamknij