Najlepsze shake’i na świecie





(po 2 porcje)
Składniki: 
Waniliowy:
2 ½ (300 g obranego) banana
100 g jogurtu greckiego
140 ml (2/3 szklanki) mleka owsianego
1 łyżeczka esencji waniliowej lub ½ laski wanilii
Truskawkowy:
2 ½ (300 g obranego) banana
100 g jogurtu greckiego
100 g drobnych truskawek
140 ml (2/3 szklanki) mleka owsianego
Kakaowy:
2 ½ (300 g obranego) banana
100 g jogurtu greckiego
140 ml (2/3 szklanki) mleka owsianego
3 łyżeczki kakao (najlepiej z surowego ziarna)
Sposób przygotowania:
Wszystkie shake’i przygotowujemy tak samo. Banany obieramy ze skórki, kroimy w grube plasterki. Rozkładamy na papierze do pieczenia i zamrażamy na kość – warto zrobić to z wyprzedzeniem i zawsze mieć w zanadrzu pojemniczek zamrożonych bananów. Wszystkie składniki umieszamy w kubku blendera, zakręcamy i blendujemy w opcji z wytworzonym podciśnieniem. Gotowe shake’i podajemy w szklankach – słomki nie będą potrzebne!
newsletter grzegorz lapanowski

Newsletter

Szkoła na widelcu

Zapisz się do naszego newslettera. Bądź na bieżąco i otrzymuj powiadomienia o naszych projektach, szkoleniach i najnowszych przepisach.

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). RODO obowiązywać będzie w identycznym zakresie we wszystkich krajach Unii Europejskiej, a więc także w Polsce. W celu poprawienia jakości usług korzystamy z plików cookies. Możesz w każdej chwili zmienić ustawienia prywatności w przeglądarce. Zachęcamy do zapoznania się z nową polityką prywatności i polityką cookies Fundacji Szkoła na widelcu.
Zamknij