Kakaowa owsianka





Kakaowa owsianka (2 porcje)

 

Składniki:

  • 100g płatków owsianych górskich
  • 300g mleka krowiego lub roślinnego
  • 2 łyżeczki prawdziwego kakao
  • 1 kostka czekolady gorzkiej min. 70%
  • Garść płatków kokosa
  • Graść mrożonych malin

 

Sposób wykonania:

Do garnuszka wlewamy mleko, wsypujemy kakao i płatki owsiane. Gotujemy je przez około 15 minut (aby płatki stały się miękkie lekko kleiste i gęste)  Do gorącej owsianki dodajemy posiekaną czekoladę, wszystko mieszamy i przekładamy do miseczek. Owsiankę dekorujemy chrupiącymi płatkami kokosa i pokruszonymi mrożonymi malinami.

 

 

newsletter grzegorz lapanowski

Newsletter

Szkoła na widelcu

Zapisz się do naszego newslettera. Bądź na bieżąco i otrzymuj powiadomienia o naszych projektach, szkoleniach i najnowszych przepisach.

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). RODO obowiązywać będzie w identycznym zakresie we wszystkich krajach Unii Europejskiej, a więc także w Polsce. W celu poprawienia jakości usług korzystamy z plików cookies. Możesz w każdej chwili zmienić ustawienia prywatności w przeglądarce. Zachęcamy do zapoznania się z nową polityką prywatności i polityką cookies Fundacji Szkoła na widelcu.
Zamknij