Hummus z bobu

Array ( [ID] => 3652 [id] => 3652 [title] => hummus z bobu [filename] => hummus-z-bobu-2.pdf [url] => http://www.szkolanawidelcu.pl/wp-content/uploads/hummus-z-bobu-2.pdf [alt] => [author] => 5 [description] => [caption] => [name] => hummus-z-bobu-3 [date] => 2019-12-05 13:33:37 [modified] => 2019-12-05 13:33:37 [mime_type] => application/pdf [type] => application [icon] => http://www.szkolanawidelcu.pl/wp-includes/images/media/document.png )




Hummus z bobu

6 porcji

 

Składniki:

300g bobu

2 ząbki czosnku

2 łyżki soku z cytryny

3 łyżki tahini

7 łyżek oliwy

1/2 szklanki zimnej wody

Płaska łyżeczka soli

Garść mięty

 

 

Sposób przygotowania:

Bób gotujemy w lekko osolonej wodzie. Następnie przelewamy go zimną wodą i obieramy ze skórek. Obrane ziarenka wrzucamy do miski blendera. Dodajemy pozostałe składniki oraz posiekaną miętę. Miksujemy około 5 minut do uzyskania jednolitej konsystencji. Podajemy na kanapkach lub z warzywami pokrojonymi w słupki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POBIERZ

newsletter grzegorz lapanowski

Newsletter

Szkoła na widelcu

Zapisz się do naszego newslettera. Bądź na bieżąco i otrzymuj powiadomienia o naszych projektach, szkoleniach i najnowszych przepisach.

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). RODO obowiązywać będzie w identycznym zakresie we wszystkich krajach Unii Europejskiej, a więc także w Polsce. W celu poprawienia jakości usług korzystamy z plików cookies. Możesz w każdej chwili zmienić ustawienia prywatności w przeglądarce. Zachęcamy do zapoznania się z nową polityką prywatności i polityką cookies Fundacji Szkoła na widelcu.
Zamknij