Ciasto jaglane z bananem





Ciasto jaglane z bananem (4-6 porcji)

 

Składniki:

 

  • 50g kaszy jaglanej
  • 3  łyżki płatków jaglanych
  • 2 łyżki miodu
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 1  banan
  • garść suszonych owoców
  • łyżka naturalnego kakao

 

 

Sposób przygotowania:

 

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Kaszę jaglaną płuczemy i prażymy na patelni, a następnie gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie i odstawiamy do ostygnięcia. Banana,  kaszę oraz płatki  jaglane bledujemy z miodem i naturalnym kakao, żeby składniki się połączyły.  Masę przekładamy do podłużnej foremki wyłożonej papierem i pieczemy około 30 min. w 180°C. Studzimy i kroimy na batoniki.

 

newsletter grzegorz lapanowski

Newsletter

Szkoła na widelcu

Zapisz się do naszego newslettera. Bądź na bieżąco i otrzymuj powiadomienia o naszych projektach, szkoleniach i najnowszych przepisach.

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). RODO obowiązywać będzie w identycznym zakresie we wszystkich krajach Unii Europejskiej, a więc także w Polsce. W celu poprawienia jakości usług korzystamy z plików cookies. Możesz w każdej chwili zmienić ustawienia prywatności w przeglądarce. Zachęcamy do zapoznania się z nową polityką prywatności i polityką cookies Fundacji Szkoła na widelcu.
Zamknij