Foodmagedon, czyli Arkadia na Widelcu

Data projektu: 1-3 czerwca

Celem projektu było: Wzmocnienie prozdrowotnych postaw u dzieci i rodziców.

Realizacja projektu:

Przy współpracy z Centrum Handlowym Arkadia udało nam się stworzyć niezwykłą strefę edukacyjną. Składała się ona z 4 stacji. Na pierwszej „poznaJEMY” dzieci uczyły się co to jest prawidłowy styl życia i dobra dieta, na drugiej „trenuJEMY” ćwiczyliśmy i próbowaliśmy zrozumieć dlaczego warto uprawiać sport, na trzeciej „gotuJEMY” zapraszaliśmy uczestników do przygotowywania prostych i pysznych potraw, ostatnia stacja „fotografuJEMY” pozwalała wszystkim zatrzymać tą chwilę robiąc sobie pamiątkowe zdjęcie. W projekt czynnie zaangażowali się pracownicy Unibail- Rodamco, którzy pomogli nam poprowadzić to wydarzenie.

Łącznie w wydarzeniu wzięło udział prawie 1500 osób, a w samych warsztatach kulinarnych, które odbywały się w specjalnie przygotowanej strefie uczestniczyło blisko 500 dzieci.

Ze strefy malucha korzystali wszyscy – zarówno dzieci, jak i dorośli, zdobiąc swoje ręce i buzie kolorowymi rysunkami owoców oraz warzyw.

Pierwsze trzy dni czerwca były prawdziwym świętem zdrowego i dobrego jedzenia. Sami zobaczcie:

 

szkoła na widelcu Arkadia

DL_A4 (1)-2

 

Projekt realizujemy wraz z:

Foodmagedon Arkadia Szkoła na Widelcu

newsletter grzegorz lapanowski

Newsletter

Szkoła na widelcu

Zapisz się do naszego newslettera. Bądź na bieżąco i otrzymuj powiadomienia o naszych projektach, szkoleniach i najnowszych przepisach.

W ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Używamy ich w celach statystycznych. Każdy użytkownik może nie wyrazić zgody na umieszczanie plików typu cookies na jego urządzeniu końcowym. W tym celu należy skorzystać z opcji wyłączenia pobierania i przechowywania plików typu cookies w przeglądarce internetowej.
Zamknij