Warsztaty dla podopiecznych Fundacji Pociechom



Pierwszy październikowy weekend (5 października) mieliśmy okazję spędzić w przepięknym miejscu, w otoczeniu mnóstwa zieleni, zwierząt- koni i alpaków, a przede wszystkim wspaniałych ludzi w siedzibie Fundacji Pociechom przy Wybrzeżu Puckim.

Wspólnie z 10 cudownych dzieci przygotowywaliśmy lunch dla 40 osób (wolontariuszy i pracowników Fundacji Veolia), które w tym czasie zajmowały się odmalowywaniem wiat dla koni.

W menu znalazły się, m.in. zupa krem z dyni, pieczone ziemniaczki prosto z ogniska podane z twarożkiem i szczypiorkiem, pieczywo z masłem czosnkowym i ziołowym, warzywne szaszłyki, a na deser domowa granola w dwóch odsłonach z duszonymi śliwkami oraz duszonymi jabłkami.

Dzieci poradziły sobie doskonale. Dania wyszły przepyszne. Wszyscy zajadali się ze smakiem 🙂

To był bardzo inspirujący dzień.

Pamiętajmy warto pomagać!

 

 

 

newsletter grzegorz lapanowski

Newsletter

Szkoła na widelcu

Zapisz się do naszego newslettera. Bądź na bieżąco i otrzymuj powiadomienia o naszych projektach, szkoleniach i najnowszych przepisach.

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). RODO obowiązywać będzie w identycznym zakresie we wszystkich krajach Unii Europejskiej, a więc także w Polsce. W celu poprawienia jakości usług korzystamy z plików cookies. Możesz w każdej chwili zmienić ustawienia prywatności w przeglądarce. Zachęcamy do zapoznania się z nową polityką prywatności i polityką cookies Fundacji Szkoła na widelcu.
Zamknij