Tefal Szkola na Widelcu – Menu Rodzinne – Spotkanie otwarte



Menu rodzinne – od kuchni, jak gotować smacznie, szybko i zdrowo. Fundacja Szkoła na Widelcu oraz marka Tefal zaprasza na spotkanie edukacyjno-kulinarne, podczas którego dietetyk Urszula Somow opowie, o prostych zasadach zbilansowanej diety, obowiązujących niezależnie od wieku oraz o tym jak zaplanować posiłek, aby odpowiadał każdemu członkowi rodziny.

Podczas spotkania zostaną przedstawione pomysły na szybkie śniadanie, jednogarnkowy obiad, a także zostanie przybliżony temat radzenia sobie z tzw. „wybrednymi” konsumentami. Pojawi się lista produktów spożywczych, którą zawsze powinniśmy mieć w domu. W trakcie pokazu kulinarnego oraz degustacji uczestnicy spotkania doświadczą tego, że gotowanie „smacznie, szybko i zdrowo” – to nie tylko slogan, że jest to możliwe.  Zobaczyć będzie można, jakie sprzęty sprawiają, że życie w kuchni jest łatwiejsze oraz dlaczego warto gotować razem z dziećmi.

Spotkanie odbędzie się w FoodLabStudio na warszawskim Mokotowie 18 lipca o godzinie 18. Zapisywać się można wysyłając mail na adres info@szkolanawidelcu.pl z dopiskiem „spotkanie otwarte – menu rodzinne”, o możliwości uczestnictwa w imprezie decyduje kolejność zgłoszeń. Podczas wydarzenia będzie zorganizowany również kącik aktywności dla dzieci.

Fundacja Szkoła na Widelcu wspólnie z partnerem strategicznym marką TEFAL w kwietniu uruchomiła program społeczny, który ma zachęcić Polaków do wspólnego gotowania z dziećmi. Zaplanowano wiele różnorodnych działań. Partnerski projekt edukacji żywieniowo-kulinarnej dociera m.in. do szkół i przedszkoli. W jego ramach odbywają się też warsztaty w studiach kulinarnych w Polsce z udziałem blogerów i dziennikarzy. Odbywać się też będą wykłady otwarte dla rodziców połączone z degustacją zdrowych i smacznych dań. W planach są również filmy inspirujące rodziców do gotowania z dziećmi. Ambasadorem  projektu jest Grzegorz Łapanowski, pomysłodawca, założyciel i prezes Fundacji Szkoła na Widelcu, znany kucharz, dziennikarz kulinarny i promotor dobrej kuchni.

Celem programu jest przekonać, jak największą grupę osób, że gotowanie z dziećmi jest ważne, łatwe i przyjemne oraz że przyrządzanie posiłków smacznych i zdrowych, to nie jest trudna sprawa.

Więcej szczegółów dotyczących programu TEFAL SZKOŁA NA WIDELCU znajdziecie Państwo tu.

 

newsletter grzegorz lapanowski

Newsletter

Szkoła na widelcu

Zapisz się do naszego newslettera. Bądź na bieżąco i otrzymuj powiadomienia o naszych projektach, szkoleniach i najnowszych przepisach.

W ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Używamy ich w celach statystycznych. Każdy użytkownik może nie wyrazić zgody na umieszczanie plików typu cookies na jego urządzeniu końcowym. W tym celu należy skorzystać z opcji wyłączenia pobierania i przechowywania plików typu cookies w przeglądarce internetowej.
Zamknij